De ce ar putea să afecteze picioarele angajaților încălțămintea de protecție ?

incaltaminte-protectie

Încălțămintea de protecție a fost proiectată ca o acoperire suplimentară a picioarelor. Asta nu sună neapărat ca un lucru rău în sine deoarece oferă un sentiment de siguranță.

Dar pot  tocmai aceste  încălțări să dăuneze picioarelor a milioane de muncitori în fiecare zi? Câți dintre milioanele de oameni care poartă încălțăminte de siguranță ar descrie-o ca fiind confortabilă? Este asta o întrebare relevantă? Ei bine, da este. Foarte relevantă!

Este de remarcat faptul că milioane de oameni din toată lumea trebuie să poarte încălțăminte de protecție grea, rigidă și inflexibilă, pe podele dure și pe sol – pe toată durata zilei de muncă, pentru o perioadă foarte lungă de timp. Acest lucru aproape inevitabil va avea o taxă semnificativă pentru picioarele lor. Dacă reacția de durere de picioare nu apare deja la sfârșitul zilei, acea problemă poate să-i aștepte mai târziu în viață. Cu toate acestea, este probabil corect să spunem că majoritatea oamenilor nu sunt atât de norocoși, iar durerea de picioare poate fi mai degrabă regula decât excepția.

„Dureri de stat în picioare toată ziua”

De fapt, una dintre cele mai răspândite, dar adesea ignorate afecțiuni din lumea sănătății și siguranței, este simptomatică mai degrabă mai devreme, aceste dureri fiind denumite popular „dureri de stat în  picioare toată ziua”.

Oricât de banal ar putea părea, este foarte posibil să fie simptomele în stadiu incipient a ceva mult mai grav. Picioarele sunt de fapt construcții uimitoare. Îți susțin greutatea, asigură stabilitate, echilibru și absorbție a șocurilor – și au această meserie toată viața. O sarcină grea într-adevăr. Pentru ca piciorul să funcționeze corect, numeroase oase, tendoane și ligamente trebuie să interacționeze, iar cele 90.000 de glande sudoripare de pe fiecare picior ajută, de asemenea, la reglarea temperaturii corpului și la epurarea toxinelor. Nu este surprinzător că atât de multe lucruri pot merge prost.

PROBLEME REPETITIVE... RSI (Repetitive Strain Injury)

PROBLEME REPETITIVE… RSI (Repetitive Strain Injury) sunt cele mai importante probleme ale mediului de lucru din lumea occidentală. Mai mult de jumătate din toate leziunile profesionale sunt direct legate de leziunile mâinilor și picioarelor, inclusiv tulburările musculo-scheletale ale picioarelor, cum ar fi fascita plantară, arcadele căzute sau picioarele plate.

Astfel de afecțiuni sunt practic o epidemie, fără a mai lua în considerare numărul mare de cazuri nediagnosticate și neraportate. De-a lungul timpului, aceste probleme au, de asemenea, un efect secundar asupra genunchilor, șoldurilor, coloanei vertebrale și chiar a gâtului, care sunt rareori urmărite până la dezechilibrele originale ale piciorului.

afectiuni-picioare

Probleme ocupaționale ale picioarelor - sănătatea piciorului - prăbușirea arcadelor

Încălțămintea de protecție greu de purtat este un factor major care contribuie la fasciita plantară, deoarece provoacă suprapronația piciorului, prin care arcurile se prăbușesc, iar picioarele se „întorc” și se alungesc. Această alungire nenaturală pune o presiune în exces asupra ligamentelor, mușchilor și nervilor piciorului. În cele din urmă, oasele din picioare se deblochează, determinând piciorul să se rostogolească spre interior. Acest lucru se agravează cu fiecare pas, întinzând și mai mult fascia plantară și provocând inflamație și durere în apropierea osului călcâiului.

Este mai bine să previi decât să vindeci.

Importanța selectării celor mai potriviți pantofi de protecție este mai mare ca niciodată. Cu toate acestea, mai mulți factori împiedică acest lucru.

  • În primul rând, multitudinea copleșitoare de modele disponibilă în prezent, poate deveni rapid atât de consumatoare de timp încât o alegere pe deplin informată este aproape imposibilă.
  • În al doilea rând, există multe concepții greșite sau moduri de gândire învechite, cum ar fi mitul că cele mai grele și mai rezistente încălțări de protecție sunt cele mai sigure. Cu toate acestea, acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. Astfel de încălțări sunt rareori confortabile, nu se flexează în mod natural cu picioarele și pot provoca stres și încordări.
  • Problema este agravată și de faptul că factorii de decizie sunt rareori printre cei care poartă efectiv produsele pe care le achiziționează și, dimpotrivă, cei care poartă produsele rareori au puterea de a influența încălțămintea pe care o poartă în fiecare zi.

Prin urmare, în realitate, este prea ușor ca deciziile să se bazeze pe aspecte precum comoditatea, obișnuința sau sfaturile vânzătorilor părtinitori, mai degrabă decât pe o analiză bine informată bazată pe știință de ultimă oră. Unele organizații au încercat să evite aceste dificultăți oferind un buget fiecărui personal care poate alege cele mai potrivite încălțări – raționamentul fiind că sunt cel mai bine plasați pentru a evalua articolele cele mai potrivite.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca personalul să fie calificat sau informat în mod adecvat pentru astfel de decizii tehnice.

În schimb, pot intra în joc considerente estetice sau legate de modă și, în cazul în care apare orice vătămare ulterioară care duce la acțiuni în justiție, este probabil ca instanțele să aibă o viziune vagă asupra unei astfel de auto-reglementări informale ale EIP. Poate cel mai bun răspuns este un amestec de autoreglare și supraveghere centrală.

Dar deciziile dificile mai trebuie luate într-un fel sau altul.

Confortul devine rapid diferențiatorul cheie astăzi, dar numai dacă nu compromite siguranța. Unele mărci de top, în special cele selectează și testează in propriile laboratoare R&D, au recunoscut că siguranța picioarelor implică sănătatea picioarelor și nu doar construirea de „acoperitoare ale picioarelor” pentru protecție. Cele mai bune încălțări de siguranță, cu adevărat sigure ar părea în zilele noastre a fi cele care sunt ușoare, flexibile, anatomice, ergonomice și care absorb mai bine șocurile.

incaltaminte-protectie-santier

Vreți să testați pentru a identifica încălțămintea potrivită pentru angajații Dumneavoastră?

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


0
Comanda ta
Cosul tau este golInchide
Calculate Shipping
Alti clienti au comandat si:
Alti clienti au comandat si:
  • CG1EST900_Manusi de protectie ESD cu imersie PU pe palma, EUROLITE EST90, gri, din poliester si fibra de carbon_princ
    Manusi de protectie ESD cu imersie PU pe palma, EUROLITE EST90, gri, din poliester si fibra de carbon, certificate EN 16350:2014, Coverguard - 9
    3.45lei
  • IGX1022B_Faras cu maner scurt, Igeax 1022, albastru, din polipropilena, rezistent la 121 °C autoclava, industria alimentara, HACCP, FDA
    Faras cu maner scurt, Igeax 1022, albastru, din polipropilena, rezistent la 121 °C autoclava, pentru industria alimentara, certificata HACCP, FDA
    18.05lei
  • TANA713887_Detergent pentru curatarea camerelor reci sau frigorifice, NOWA FRIGO, 10L, aplicabil pana la -30 °C, fara a fi nevoie de decongelare, oprirea utilajelor sau golirea camerei_3
    Detergent pentru curatarea camerelor frigorifice sau reci, NOWA FRIGO, 10L, aplicabil pana la -31 °C, fara a fi nevoie de decongelare, oprirea utilajelor sau golirea camerei
    484.62lei
  • Galeata 15 l Vileda Ultraspeed, albastru deschis, cu clipsuri colorate HACCP
    Galeata 15 l Vileda Ultraspeed, albastru deschis, cu clipsuri colorate HACCP
    58.94lei
  • Cizme de lucru imblanite, calduroase, S3, SRC, CI, PERLITE, piele integrala neagra, bombeu otel, captuseala din blana ecologica, Coverguard - 39
    230.23lei