Igiena în saloanele de frumusețe – 7 sfaturi

1-Igiena-în-saloanele-de-frumusețe

Sursa foto: https://p2.piqsels.com/preview/272/676/22/salon-interior-hairdresser-business.jpg

Menținerea unor standarde ridicată de igienă în saloanele de înfrumusețare este vitală pentru a preveni riscurile de îmbolnăvire sau de transmitere a diverșilor agenți patogeni, însă și pentru a rămâne un nume de referință în afaceri. Un salon de beauty curat și corect igienizat te va ajuta să te poziționezi pe piață mult mai bine decât ceilalți competitori, iar gradul de încredere al clienților va crește simțitor. În industria frumuseții interacțiunea dintre personal și clienți se face în mod direct, astfel că este absolut necesar ca sterilizarea, dezinfecția și curățenia să reprezinte o prioritate atât în ceea ce privește îngrijirea spațiului cât și practicile angajaților. Află tot ce trebuie să știi despre normele de igienă și produsele dezinfectante necesare în saloanele de frumusețe.

Igiena în saloanele de frumusețe: norme de respectat

Există o mulțime de norme de igiena și protecția muncii în salonul de coafură sau cabinetul cosmetic pe care trebuie să lei iei în considerare pentru a proteja sănătatea clienților și a personalului. Indiferent de procedura efectuată, este important să fie asigurată igiena mâinilor angajatului prin spălarea cu săpun antibacterian și apă, uscarea cu prosoape, șervete de unică folosință sau aparat de uscare a mâinilor și dezinfecția cu un produs biocid. Dezinfectarea suprafețelor este imperios necesară, mai ales în contextul apariției pandemiei de coronavirus.

Purtarea mănușilor de protecție de către angajați este obligatorie, iar acestea trebuie schimbate după fiecare client. De asemenea, personalul trebuie să utilizeze și măști de protecție, precum și diferite echipamente speciale. Dacă ne referim la normele de igienă din salonul de manichiură, toate instrumentele folosite trebuie sterilizate în prealabil, atât la lampă UV cât și cu dezinfectanți profesionali. În caz de tăieturi sau accidentări, orice articol care intră în contact cu sângele persoanei respective trebuie sigilate și aruncate într-un recipient special. Accesoriile necesare se vor steriliza ori, dacă sunt de unică folosință, se vor înlocui după fiecare client. De altfel, aceste reguli sunt esențiale pentru orice tip de activitate realizată în salonul de înfrumusețare.

Igiena în saloanele de frumusețe: sfaturi utile

2-Igiena-în-saloanele-de-frumusețe

https://images.pexels.com/photos/3738379/pexels-photo-3738379.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

Prezentarea unui salon de înfrumusețare trebuie să includă întotdeauna detalii referitoare la igiena strictă, îngrijirea permanentă a spațiului și siguranța clienților. Crearea unui mediu deosebit în cabinet are o influență directă asupra bunăstării personalului, precum și asupra bunăstării oamenilor care apelează la serviciile salonului.

Este responsabilitatea principală a proprietarului și a angajaților să asigure standarde de igienă excelente în interiorul unității și să păstreze curate, dar totodată și fără germeni, toate instrumentele, echipamentele, spațiile și materialele folosite în timpul procedurilor. Iată câteva sfaturi utile pentru a menține igiena în saloanele de frumusețe:

Curăță și dezinfectează spațiile de lucru

Înainte de toate, trebuie să te asiguri că salonul tău de frumusețe este curat și igienizat. În acest sens, încă de la intrarea în unitate este necesar să fie folosite covoare anti murdărie ori anti contaminare și să li se pună la dispoziție clienților botoși sau papuci de unică folosință, în funcție de procedura efectuată. Podeaua trebuie măturată după fiecare client, dacă vorbim de un salon de coafură, și spălată de mai multe ori pe zi cu dezinfectanți profesionali. Mobilierul salonului trebuie și el păstrat curat, fie că ne referim la cel din zona de așteptare, fie la articolele de mobilier utilizate în zonele de tratament și înfrumusețare. De regulă, aceste obiecte sunt fabricate din PVC sau vinil, astfel că sunt ușor de șters și curățat cu dezinfectant pentru suprafețe.

Fiecare masă, chiuvetă, scafă ori alt tip de echipament trebuie igienizat cu produse speciale, care au o putere ridicată de acțiune. Pentru igienizarea corectă a tuturor spațiilor și suprafețelor se vor folosi lavete din microfibră, bureți, detergenți și dezinfectanți care garantează rezultate optime.

Sterilizează corect instrumentele utilizate în salon

Normele de igienă în salonul de coafură menționează ca ustensilele cu care lucrează un hair-stylist să fie sterilizate după fiecare client. Periile de păr, foarfecele, agrafele și alte accesorii asemănătoare trebuie introduse în soluție dezinfectantă imediat după ce au fost folosite. În ceea ce privește echipamentul electric – uscătoare, placă pentru păr, aparat de tuns, etc. – se recomandă ștergerea lor cu substanțe pe bază de alcool. Totodată, păstrează un registru de sterilizare a coaforului și ai grijă să-l completezi zilnic.

Sterilizarea în saloanele de manichiură vizează, de asemenea, instrumentarul. Forfecuțele pentru îndepărtarea cuticulelor, pilele sau pensulele pentru unghii trebuie sterilizate la lampa cu ultraviolete și dezinfectate cu atenție. În cabinetul de cosmetică, aparatura destinată tratamentelor faciale și corporale trebuie să fie igienizată după fiecare utilizare în parte cu produse de igienă profesională care se bucură de proprietăți antibacteriene ridicate, ce distrug până la 99% din viruși, microbi și bacterii. Pentru a evita neplăcerile sau transmiterea posibilelor boli trebuie curățat, sterilizat și dezinfectat fiecare instrument, dar și aparat sau echipament folosit în salonul de frumusețe.

Folosește consumabile din hârtie

În general, pentru o bună igienă în saloanele de frumusețe se utilizează cu precădere consumabile din hârtie. Prosoapele textile sunt necesare de obicei la coafor sau la cosmetică, însă ele trebuie spălate la o temperatură ridicată după fiecare utilizare. Pentru alte proceduri și în interiorul salonului sunt recomandate prosoape de hârtie, șervețele faciale sau role de hârtie. Patul de cosmetică trebuie și el acoperit cu cearceaf de hârtie, care poate fi schimbat cu ușurință la fiecare client.

Acordă atenție sporită igienei mâinilor

Pe lângă instrumente și suprafețe de lucru, mâinile angajaților trebuie să fie și ele permanent igienizate. Este necesar ca oamenii să se spele pe mâini în mod regulat, după fiecare client în parte, cu săpun antibacterian și apă, timp de 20 de secunde. După aceea, personalul trebuie să utilizeze și dezinfectanți pentru mâni, substanțe care trebuie să fie puse și la dispoziția clienților. Pe cât posibil, este indicată și folosirea mănușilor din latex, care trebuie înlocuite după fiecare procedură.

Igiena mâinilor este obligatorie înainte și după efectuarea procedurilor, dacă apare o contaminare accidentală cu  sânge, fluide corporale sau secreții, după îndepărtarea mănușilor de protecție, folosirea toaletei sau efectuarea anumitor operațiuni care conduc la contaminarea lor. Pentru uscare se utilizează doar prosoape de unică folosință, așa că pot fi instalate dispensere profesionale în salon pentru acest lucru.

3atenție-sporită-igienei-mâinilor

Sursă foto: https://images.pexels.com/photos/3884110/pexels-photo-3884110.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

Ai grijă ca angajații să aibă o ținută adecvată

Este recomandat ca personalul să poarte uniformă de lucru sau halate lavabile ori echipamente de unică folosință, curate și de culoare deschisă. Totodată, unghiile cosmeticienilor trebuie să fie tăiate scurt, foarte bine îngrijite, iar părul mereu prins. Igiena în saloanele de frumusețe ține foarte mult și de prezentarea impecabilă a personalului și păstrarea unei imagini profesioniste.

Depozitează produsele folosite în flacoane speciale

Toate produsele antiseptice se utilizează și se păstrează în dispensere sau flacoane speciale. Recipientele, altele decât ambalajul original al producătorului, trebuie să fie inscripționate cu indicațiile de folosire, data deschiderii și data limită a utilizării, mai ales în cazul în care produsele se transferă în flacoane mai mici. Dacă este vorba despre soluții de curățare, acestea trebuie depozitate în condiții optime, departe de lumină și surse de căldură.

Igienizează periodic băile din salon

În orice unitate de înfrumusețare este obligatoriu să existe o baie pentru personal și una pentru clienți. Acestea trebuie curățate și igienizate constant cu dezinfectanți profesionali, să fie într-o condiție bună, luminate și ventilate corespunzător. Băile trebuie prevăzute cu dispensere și dozatoare pentru săpun, prosoape de hârtie și hârtie igienică, dar și dezinfectant pentru mâini.

Produse pentru igienizarea saloanelor de frumusețe

dezinfectant-suprafete-care-nu-necesita-clatire-nowa-quick-des-750ml-713161

Dezinfectant pentru suprafețe Nowa quick-des

Dezinfectantul pentru suprafețe care nu necesită clătire Nowa quick-des acționează eficient pe aproape orice tip de suprafață. Este o soluție pe bază de alcool, avizată de Ministerul Sănătății și certificată VAH/DGHM, care poate fi utilizată și în zone alimentare sau spații de sănătate publică.

dezinfectant-maini-gel-flacon-cu-pompita-purell-advanced-9668

Dezinfectant gel pentru mâini Gojo Purell Advanced

Igiena în saloanele de frumusețe poate fi menținută și cu ajutorul acestui dezinfectant Gojo Purell Advanced care are în compoziția sa ingrediente și emolienți de calitate superioară, precum și substanțe biocide foarte eficiente. Purell este marca nr.1 în SUA, apreciată datorită eficacității dovedite. Virucid, bactericid și fungicid, produsul este avizat de Ministerul Sănătății din România. Flacoanele cu gel dezinfectant pentru mâini Purell Advanced sunt ambalate în flacoane de 500 ml, au pompă de dozare și pot fi amplasate foarte simplu în mai multe zone ale salonului de frumusețe pentru a fi la îndemâna angajaților și clienților.

Detergent ecologic pentru suprafețe universale TANET SR 15

Fie că vorbim de pardoseala care trebuie spălată foarte des, fie că luăm în considerare alte suprafețe, detergentul ecologic concentrat TANET SR 15 nu trebuie să lipsească dintr-o unitate de înfrumusețare. Produsul este eficient pentru curățarea podelelor și a suprafețelor lavabile, are la bază alcool, iar concentrația redusă în utilizare asigură o uscare impecabilă fără urme. Detergentul ecologic are certificare ECOLABEL, dar și Cradle-to-Cradle care evaluează produsele din punct de vedere al siguranței, sustenabilității și contribuției la economia circulară.

detergent-universal-tanet-multiclean-curatare-fara-urme-750ml-713333

Detergent universal TANET multiclean

Gata de utilizat pe orice tip de suprafețe – inox, sticlă, metal, plastic – detergentul universal TANET multiclean oferă o curățare fără urme, miros plăcut, luciu și un aspect deosebit. Această soluție poate fi folosită și pe pardoseli, dar și în alte zone ale salonului de frumusețe, pentru îndepărtarea prafului și a urmelor de amprente.

Orice salon de frumusețe trebuie să-și asigure clienții că pot avea parte de răsfățul dorit, însă și de condiții excelente. Igiena în saloanele de frumusețe reprezintă cartea de vizită a afacerii, de aceea este necesar să fie folosite produse de calitate superioară, special concepute pentru dezinfecție și curățenie și aprobate de către instituțiile abilitate.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


0
Comanda ta
Cosul tau este golInchide
Calculate Shipping
Alti clienti au comandat si:
Alti clienti au comandat si:
  • Lavete profesionale pentru curatare Tork 194450 W8, albastre, 40 buc/pachet
    48.76lei
  • Sapun d-ala bun antibacterian 5L CM62005
    63.00lei
  • Dispenser hartie igienica 2 role Tork Twin 557500 T6, alb
    64.71lei
  • CG5NAW050_Geaca de iarna functionala 2 in 1, Navy_Paddock II, captusita, matlasata, maneci si gluga detasabile, guler drept, 6 buzunare, Coverguard_princ
    Geaca de iarna functionala 2 in 1, Navy / Paddock II, captusita, matlasata, maneci si gluga detasabile, guler drept, 6 buzunare, Coverguard - L
    255.73lei
  • CGL332_CGL333_CGL334_Geaca si Pantaloni de lucru Dendro, asigura protectie la taiere cu drujba sau fierastrau, conform EN 381-5_1
    Pantaloni de lucru cu pieptar, Dendro, asigura protectie la taiere cu drujba sau fierastrau, conform EN 381-5 - M
    354.79lei